Servei gratuit de reserves: Allotjament Apartaments
Restaurants
Rent a car Visites guiades Visites en bici
Flamenc Week-end_creuer Bus_turístic
Grups Empreses

 
La cuina de Barcelona
   

La gastronomia catalana es caracteritza per la seva varietat i influència d´altres cultures. El seu origen es remunta a l´epoca dels romans. Des d´aleshores ha anat afegint fòrmules de la gastronomia italiana, francesa, grega, provençal, àrab i jueva. El resultat, una cuina de gran complexitat al mateix temps que exquisita.

La cuina de Barcelona presenta els trets de la cuina mediterrània tradicional. En aquesta són abundants les verdures, hortalisses, peix i carns, tots ells cuinats amb oli d´oliva de la millor qualitat.

La ciutat té l´avantatge d´estar-hi situada entre el mar i la muntanya, ubicació que li permet rebre el millors fruits de la terra. A més, no podem oblidar-nos dels excel.lents vins i caves de la regió.

Beneficis de la dieta mediterrània

L´equilibri i la varietat de la cuina de Barcelona son sinònim de bona salud i un bon reflexe de la manera d´entendre la vida dels barcelonins. El temps dedicat al dinar, independentment de que sigui sol o en companyia, es considerat gairebé com “sagrat” i es una de les principals activitats d´oci de la societat catalana. Exemple d´això és la gran oferta de restaurants que trobaràs en la Ciutat Comtal, sempre plens en les hores del menjar.

Contràriament al que succeeix en la majoria de països d´Europa, l´hora del dinar acostuma a rondejar les 14.00, mentre que el sopar es pren al voltant de les 22.00.

Projecció Internacional

La cuina de Barcelona gaudeix en l´actualitat dels millors cuiners creatius del món. Al llarg dels darrers mesos, el millors cuiners catalans han rebut elogis de la premsa internacional.

En aquest sentit, Ferràn Adrià, per exemple, ha ocupat les capçaleres dels suplements de diaris com The New York Times i Le Monde, i ha estat triat per la revista Time com una de les 100 persones més influents arreu del món.

Els noms de Santi Santamaría, Fermí Puig, Carles Gaig, Carme Ruscadella o Sergi Arola gaudeixen aiximateix d´una gran projecció mediàtica i d´una amplia acceptació professional. Aquest èxit es fruit de la combinació del “coneixement popular” i de la predisposició a tendències avantguardistes.

 
PLATS TÍPICS

La diversitat de plats que pots tastar a Barcelona és infinita. No obstant, et recomanem les següents:

Verdures, llegums i hortalisses

Faves a la Catalana: Llegums típiques de Catalunya cuinades en una caçola amb diversos tipus de carns, com pernil, butifarra negra i cansalada, hortalisses i bolets. Cuinat i servit preferentment en caçola de fang.
Calçots:
Varietat de la ceba que es cuinada a la brasa i amanida amb una salsa el.laborada amb tomàquet, pebre, menta i avellana, entre altres ingredients. Plat perfecte per dinars familiars o amb amics.
 
 
Escalibada:
Senzill plat el.laborat a base d´alberginia i pebrot vermell i amanit amb sal, oli d´oliva i vinagre. Abans de procedir a l´el.laboració del plat, és necessari rostir al foc tots els ingredients per reforçar el seu gust.
Carns i peix
Butifarra amb mongetes:
Sezill plat cuinat amb la típica butifarra de pagès catalana, mongetes, all i julibert.

 
Esqueixada de Bacallà: Exquisita amanida el.laborada amb bacallà, tomàquet, ceba, olives, pebrot i ou dur.
     
   
Mar i Muntanya:
La carn i el peix són presentats en un mateix plat. Es pot el.laborar amb diferents varietats d´ambdós aliments.
Pa amb tomàquet i selecció d´embotits:
Llesca de pa de pagès sucat amb la polpa del tomàquet i amanit amb oli, sal i pebre. S´acompanya amb embotits.
 
Fricandó:
Filets de vedella cuinats amb prunes, pinyons, tomàquets, ceba irovellons.
 
Escudella i Carn d´olla:
Guisat cuinat amb diferents carns del porc i la gallina, cigrons, verdures, Hortalisses, patates i espècies. Amb el suc es prepara l´ escudella.
 
Salsas
 
All i oli:
Salsa composada amb oli d´oliva i all. Es servit com acompanyament de la carn i el peix.
 
Romesco:
Combinació de tomàquet, ceba, ñores, bitxos, atmetllas i avellanes torrades.
 
Sanfaina:
Sofregit mig cuit cuinat amb tomàquet, pebrot i alberginia.
 
Sofregit:
Salsa feta amb ceba, all, tomàquet i julibert.

Postres

Crema Catalana: Postre el.laborat amb ou, llet, sucre cremat, llimona ratllada i farina de blat de moro.

 
Mel i mató:
Pasta suau cuinada amb llet, quall i aigua i recoberta amb una capa de mel.
 
Coca de Sant Joan: Dolç típic del solstici d´estiu que pot trobar-se en formes i gustos molt variats.
 
Panellets:
Pastissets el.laborats amb atmetlla molida, sucre, patata, llimona, pinyons, coco i cacau.
     
Vins amb Denominació d´Origen


Cava Català
Alella
Ampurdàn-Costa Brava


    Terra Alta
Pla de Bages
Priorat
 
  Costers del Segre
Montsant
Tarragona
   

Catalunya
Penedés
Conca de Barberà

   
   
Contacta amb nosaltres-FAQ-Política de privacitat-Seguretat
© Barcelona On Line, tots els drets reservats

   
         
Barcelona Pàgina principal | Barcelona Hotels | Barcelona Hostals | Barcelona Apartaments

Barcelona Grups | Barcelona Empreses | Barcelona Visites | Barcelona Oci| Barcelona Informació