Benvinguts a Barcelona Informació pràctica Serveis turístics
Allotjament Visitant Barcelona Visitant Catalunya
Transports Història Fotos
 

Visitant Barcelona

La Rambla Ciutat Vella Front Marítim Barri Gòtic Paral·lel Montjuïc
TibidaboExposició Universal de 1888 Modernisme Altres llocs d'interès

   
   

L'exposició universal de 1888

Parc de la Ciutadella

Arc de Triomf
Hidroelèctrica de Catalunya y Estació del Nord
Passeig Lluís Companys
Museu de zoologia
Hivernacle
Museu de geologia
Umbernacle
Parc zoològic
Parlament de Catalunya
Museu d'Art Modern de Catalunya
Parc de la Ciutadella

 
Ampliar fotografia
Ampliar fotografia
 

Ampliar fotografia

El parc es va construir arrel de l' Exposició de 1888. Antigament, es tractava d' un gran complex militar, la Ciutadella, que va ésser enderrocat entre els anys 1869 i 1888.


Aquest parc està poblat d'espècies arbòries pròpies de la regió i d'espècies exòtiques ( els corresponents cartells al peu de l'arbre ens indiquen les seves denominacions específiques).

Trobem també, escultures, un llac i diversos estancs i fonts d' interès arquitectònic. El parc acull també institucions culturals com el Parlament de Catalunya, tres museus i un zoològic.

D' entre les diverses estàtues del parc, destaquen unes escultures de grans dimensions com el Mamut i el Gat Metàl·lic.

A continuació, descriurem amb més detall els edificis més significatius i les diverses obres que s' inclouen al recinte del Parc de la Ciutadella.

EL LLAC

Aquest llac és un racó inoblidable del Parc. Als seus marges destaca una extensa i exòtica vegetació. D' altra banda, també tenim la possibilitat de navegar pel llac amb una barca de rems; és doncs, un lloc ideal pels romàntics i els enamorats. Només uns pocs metres el separen de la cascada.

LA CASCADA

Aquesta monumental font va ser dissenyada per Josep Fontseré, per a l' Exposició Universal de 1888. Antoni Gaudí (en aquella època encara era un desconegut) En aquest monument es pot veure un gegantesc cranc. Les seves pinces fan d' escalinates que permeten al visitant pujar a l' arc triomfal. Aquest té una terrassa posterior d'un peculiar classicisme i es troba rematat per la Quàdriga de l' Aurora ( grup escultòric de ferro forjat i original de Rossend Nobas). Entre ambdós accessos, des de les aigües fins a l' arc, trobem una altre escultura, aquesta vegada de pedra, que representa la Venus sobre d' una petxina i és obra de Venanci Vallmitjana.


   
   
Barcelona Pàgina principal | Barcelona Hotels | Barcelona Hostals | Barcelona Apartaments

Barcelona Grups | Barcelona Empreses | Barcelona Visites | Barcelona Oci| Barcelona Informació