Benvinguts a Barcelona Informació pràctica Serveis turístics
Allotjament Visitant Barcelona Visitant Catalunya
Transports Història Fotos
 

Visitant Barcelona

La Rambla Ciutat Vella Front Marítim Barri Gòtic Paral·lel Montjuïc
TibidaboExposició Universal de 1888 Modernisme Altres llocs d'interès

   
   

El Modernisme

L'Illa de la Discòrdia

Rambla de Catalunya
Passeig de Gràcia
L'Illa de la Discòrdia
Avinguda Diagonal
Carrer Roger de Llúria
Carrer València
Carrer Girona
Carrer Mallorca
Passeig de Sant Joan
Temple Expiatori de la Sagrada Família
Hospital de Sant Pau

 
Ampliar fotografia
Ampliar fotografia
Ampliar fotografia

Al Passeig de Gràcia, en el tram comprès entre els carrers Aragó i Consell De Cent, es troba l' Illa de la Discòrdia. Rep aquest nom perquè acull tres edificacions dels millors arquitectes de la Barcelona Modernista: Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner i Gaudí.

CASA LLEÓ MORERA

És obra de l' arquitecte Lluís Domènech i Montaner entre els anys 1902 i 1906. Va ser la millor època del català. Conjuntament amb ell, van treballar els escultors Eusebi Arnau i Antoni Serra i Fiter. Al pis principal d' aquest immoble, es troba la seu del Patronat de Turisme de Barcelona i dos portals més endavant, es troba el Museu del Perfum, on trobem una col·lecció de substàncies aromàtiques que van des de l' antiguitat fins als nostres dies.

CASA AMATLLER

Entre 1890 i 1900, Josep Puig i Cadafalch va construir aquest preciós edifici d' inspiració gòtica. Va ser un encàrrec de la família Amatlleruna. Una de les famílies més poderoses de l' antiga burgesia catalana. Des de l' any 1941, l' edifici acull la seu de l' Institut Amatller de l' Art Hispànic: fundació privada encarregada de la recopilació i conservació de fotografies (més de 500.000 i totes documentades) i material bibliogràfic, sobre les arts plàstiques dels països de llengua espanyola.

CASA BATLLÓ

Se situa al núm. 43 del Passeig de Gràcia i va ser obra del més famós arquitecte modernista de tots els temps: Antoni Gaudí i Cornet ( 1852 - 1926 ). Es va construir entre els anys 1904 i 1906. La decoració i l' ornamentació, van córrer a càrrec dels millors professionals de la ciutat: Josep Mª Jujol, Joan Rubió i Bellver, Sebastià Ribó, els germans Badia, etc. El més destacable de la casa Batlló és el seu disseny vanguardista i personal, de llums i formes quasi psicodèliques.

CASA MILÀ: LA PEDRERA

És potser, l'obra suprema del Quadrat d' Or i de Gaudí. Es troba al núm. 92 del Passeig de Gràcia i va ser l' últim dels edificis de l' Eixample en construir-se (entre 1905 i 1910). Tots els dissenys de fàbrica, espai interior, mobiliari i fins i tot els més mínims detalls com per exemple, les xemeneies, els passamans o els tiradors de portes van ser obra del mestre Gaudí, que va ésser recompensat pòstumament per la UNESCO declarant la Pedrera com Patrimoni de l' humanitat.

"La Pedrera adopta unes formes tan increïbles, que ni el làser ni l'alta tecnologia arquitectònica actual tenen la suficient capacitat per prendre, tractar i elaborar les dades del edifici". Aquestes van ser les paraules del arquitecte Rafael Vila Rodríguez, encarregat de la restauració de l' edifici entre els anys 1987 i 1992 .

A més a més, ens permeten entendre la complexitat arquitectònica de l' edifici i veure com d' avançat estava al seu temps l'arquitecte reusenc Antoni Gaudí.

La casa Milà és la seu actual de la Fundació de la Caixa de Catalunya, entitat financera que s' ha fet càrrec del cost de la restauració integral de l' edifici. Es pot visitar gratuïtament tots els dies no festius en grups amb guies.

CASA FUSTER

Un cop s'ha deixat enrera l' encreuament amb l' avinguda de la Diagonal, al Passeig de Gracia núm. 132 es troba la casa Fuster. És obra de l' arquitecte català Lluís Domènech i Montaner. Va ser edificada entre els anys 1908 i 1911. L' arquitectura de l' edifici és una barreja de dos estils ben diferents: classicista-venecià i gòtic. A la torre de l' edifici tenia el seu despatx el famós poeta Salvador Espriu.


   
   
Barcelona Pàgina principal | Barcelona Hotels | Barcelona Hostals | Barcelona Apartaments

Barcelona Grups | Barcelona Empreses | Barcelona Visites | Barcelona Oci| Barcelona Informació